A dió és a kakaó semmilyen körülmények között nem alkothatnak rossz kombót. Nem véletlen lett nagy kedvencem ez a finomság is. Mutatom ennek a kakaós édességnek a klasszikus változata mellett a teljes kiőrlésű, cukormentes verzióját is, így az egész családnak örömet szerezhetsz vele.
25 dkg finomliszt / 15 dkg tk liszt, 5 dkg zabliszt, 5 dkg finomliszt
20 dkg cukor /15 dkg eritrit
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1.5 dl kókusz-vagy mandulatej
1 csomag sütőpor
A vajat kikevered az eritrittel, összeborítod a száraz alapanyagokkal, hozzáadod a tejet és a tojásokat, majd belemorzsolod a diót. 180 fokon sütöttem 30 percet, de érdemes közben csekkolni azért. :)
További diétával, IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.