Egy finom kalács remekül passzol a reggeli kávéhoz, jól jön tízóraira, de remek uzsonna is lehet belőle. Mutatok egy egyszerű diétás változatot belőle.
35 dkg tk liszt
15 dkg sima liszt
1 nagy tojás
2 dl víz/növényi tej vagy tej (de az utóbbi számolós, ha a 160 grammos diétát követed, plusz reggelire nem eheted)
15 dkg sima liszt
1 nagy tojás
2 dl víz/növényi tej vagy tej (de az utóbbi számolós, ha a 160 grammos diétát követed, plusz reggelire nem eheted)
2 dkg friss élesztő
8 dkg eritrit
8 dkg puha vaj
1 csipet só
A hozzávalókat a víz és az élesztő kivételével beteszed egy tálba. Egy nagyobb pohárba kimérsz 2 dl langyos vizet/növényi tejet/tejet, feloldod benne az élesztőt, majd hozzá adagolod a többi összetevőhöz és alaposan (nagyon alaposan) összegyúrod. Akkor jó, ha szépen elválik az edény falától. Innentől 1 órán át meleg helyen keleszted, majd óvatosan kiveszed a tálból, kis kígyókat formázol és összefonod. (Nekem ez a része kevésbé ment. :D
8 dkg eritrit
8 dkg puha vaj
1 csipet só
A hozzávalókat a víz és az élesztő kivételével beteszed egy tálba. Egy nagyobb pohárba kimérsz 2 dl langyos vizet/növényi tejet/tejet, feloldod benne az élesztőt, majd hozzá adagolod a többi összetevőhöz és alaposan (nagyon alaposan) összegyúrod. Akkor jó, ha szépen elválik az edény falától. Innentől 1 órán át meleg helyen keleszted, majd óvatosan kiveszed a tálból, kis kígyókat formázol és összefonod. (Nekem ez a része kevésbé ment. :D
Lehet belőle két kicsi vagy egy nagy.
A tetejét tojással kentem meg és mandulapehely került rá.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütöttem.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütöttem.
További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will