Ahol a málna és a túró találkozik, abból rossz dolog nem nagyon sülhet ki. Különösen, ha a helyszín egy tepsi, ahol sok más finomsággal együtt ínycsiklandó sütemény születik belőlük. Ráadásul most cukormentesen is elkészítheted, a leírásban a klasszikus és a diétás Málnás-túrós sütemény receptjét is megtalálod.
Hozzávalók:
250 gramm túró
175 gramm tejföl
1 evőkanál finomliszt / 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál búzadara/ 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzadara vagy zabliszt
3 evőkanál cukor / 3 evőkanál eritrit
1 csomag vaníliás cukor / 1 csomag vaníliás xilit
Fél csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
Málna ízlés szerint, nálam 100 gramm került bele.
Az összetevőket a tojások kivételével összekevered egy nagy tálban. A két tojás szétválasztod, a sárgáját belekevered a masszába, a fehérjét pedig kemény habbá vered és óvatosan hozzádolgozod. Ezután vajazott, lisztezett tepsibe öntöd a tésztát. Ha szeretnél, a tetejére is dobálhatsz néhány szem málnát. 170 fokon kb. 45 percig sül. Akkor van kész, ha a széle elkezd egy nagyon kicsit pirulni. Mivel nagyon laza tésztáról van szó, felszeletelés előtt ajánlott megvárni, míg kihűl.
További diétával, IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.