Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Az IR napos oldalán

A gyermekkor íze - Almás béles 

2020. július 18. - Árgyellán_Marton Edina
Nagyon gyorsan elkészíthető, látványos és finom, ráadásul nekem minden egyes falat a gyerekkoromat juttatja eszembe. Most cukormentesen is elkészítheted, a leírásban a klasszikus és a diétás Almás béles receptjét is megtalálod.
ab.JPG

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt / 21 dkg teljes kiőrlésű liszt, 7 dkg finomliszt
15 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
egy csipet só
Hozzávalók a töltelékhez
1 kg alma
10 dkg cukor / 10 dkg eritrit
egy kis fahéj és szerecsendió ízlés szerint
A tészta alapanyagait összegyúrod, két lapba kinyújtod. Kivajazott, lisztezett tepsibe pakolod az egyiket, ha van kedved, egy kis darált dióval megszórhatod. 
Erre jön majd  a töltelék, amit így készítesz el:
Meghámozod, lereszeled az almákat,  hozzákevered a cukrot vagy az eritritet és addig párolod, amíg el nem fő a gyümölcs leve. Ha kész, mehet bele a fahéj és a szerecsendió. 

Az almás töltelékre kerül a másik lap, amelyet felvert tojással megkensz és villával megszurkálod kicsit. 
ab_2.JPG
Én egy egészen kis méretű tepsit használtam, 15-20 perc alatt sült készre 180 fokon, de érdemes időről időre ránézni, mert könnyen odakapja. 
További diétával, IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr6916019870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása