Attól, hogy valaki diétázik vagy életmódot vált, nem feltétlenül kell lemondania az olyan finomságokról, mint a lángos. Különösen, ha pluszban finomságokkal is megtöltöd!
Szentesen, ahol születtem, a lángos kizárólag reggeli lehet, így ezt a hagyományt követve egy-egy hétvége alkalmával nem lehet más a reggeli, mint teljes kiőrlésű lángos. Lehet töltött vagy sima is. :)
Hozzávalók:
150 g finom búzaliszt
350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
25 g friss élesztő
1 ek só
300 ml vizetett tejszín, cm mandulatej vagy víz
olaj a sütéshez
A száraz hozzávalókat egy tálba öntöd, a folyadékban feloldod az élesztőt és hozzá öntöd. Addig dagasztod, amíg el nem válik az edény falától.
30 percet pihenteted, majd gombócokat formálsz, a tésztát óvatosan széthúzgálod és forró olajba teszed. Mikor barnul a széle, megfordítod. :)
Ha szeretnéd valamivel megtölteni, sütés előtt húzgáld szét alaposan a tésztát, majd pakold meg amivel csak szeretnéd. Mehet bele sajt, sonka, szalámi vagy akár kolbász is, sőt, zöldségek elférnek benne. Tekerd össze alaposan egy kis hengerré, illeszd össze a széleit is mehet az olajba!
További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will