Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Az IR napos oldalán

Töltött lángos, ami belefér a diétába!

2020. július 07. - Árgyellán_Marton Edina

Attól, hogy valaki diétázik vagy életmódot vált, nem feltétlenül kell lemondania az olyan finomságokról, mint a lángos. Különösen, ha pluszban finomságokkal is megtöltöd!

langos.JPG

Szentesen, ahol születtem, a lángos kizárólag reggeli lehet, így ezt a hagyományt követve egy-egy hétvége alkalmával nem lehet más a reggeli, mint teljes kiőrlésű lángos. Lehet töltött vagy sima is. :)

Hozzávalók:

150 g finom búzaliszt

350 g teljes kiőrlésű búzaliszt

25 g friss élesztő

1 ek só

300 ml vizetett tejszín, cm mandulatej vagy víz

olaj a sütéshez

A száraz hozzávalókat egy tálba öntöd, a folyadékban feloldod az élesztőt és hozzá öntöd. Addig dagasztod, amíg el nem válik az edény falától.

30 percet pihenteted, majd gombócokat formálsz, a tésztát óvatosan széthúzgálod és forró olajba teszed. Mikor barnul a széle, megfordítod. :)

Ha szeretnéd valamivel megtölteni, sütés előtt húzgáld szét alaposan a tésztát, majd pakold meg amivel csak szeretnéd. Mehet bele sajt, sonka, szalámi vagy akár kolbász is, sőt, zöldségek elférnek benne. Tekerd össze alaposan egy kis hengerré, illeszd össze a széleit is mehet az olajba! 

További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr8515986666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása