A kakaó örök klasszikus ha sütiről van szó, ilyen nyári forróságban pedig tökéletesen passzol hozzá a citrom. Mutatom ennek a kakaós finomságnak a klasszikus változata mellett a teljes kiőrlésű, cukormentes verzióját is, így az egész családnak örömet szerezhetsz vele.
Hozzávalók:
20 dkg liszt / 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 6 dkg zabliszt, 4 dkg finomliszt
25 dkg cukor / 20 dkg eritrit
50 gramm kakaópor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej / 1 dl cukormentes mandulatej
150 gramm vaj
A hozzávalókat összekevered egy nagy tálban, lisztezett tepsibe borítod. 25 perc alatt 180 fokon készre sütöd előmelegített sütőben. Ha kisebb tepsit választottál vastagabb lesz, lehet, hogy több időre lesz szükség.
Citromkrém:
150 gramm vaj
1 púpos evőkanál finomliszt / 1 púpos evőkanál zabliszt
1/4 citrom leve
60 gramm cukor /50 gramm eritrit
A vajat felolvasztod egy lábasban lassú tűzön. Hozzáteszed lassan csepegtetve a citromlevet, majd hozzáadod a cukrot/eritritet, majd lassan elkevered benne a lisztet, hogy csomómentes legyen. Addig főzöd, míg el nem kezd sűrűsödni.
További diétával, IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.