Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Az IR napos oldalán

Egy igazi habos klasszikus: Meggyes szeszély

2020. június 20. - Árgyellán_Marton Edina

A Női szeszély igazi klasszikus, ami nagyon sok családnál nem hiányozhat az asztalról egy-egy összejövetelnél. Ez a recept most ennek a meggyes verziója, de nyugalom, ugyanolyan édes, ragacsos és isteni, mint a baracklekváros variáció. Ráadásul most cukormentesen is elkészítheted, a leírásban a klasszikus és a diétás Meggyes szeszély receptjét is megtalálod.

104603145_720204018747037_6517364085201418516_n.jpg

Hozzávalók

Tészta
250 gramm liszt / 80 gramm teljes kiőrlésű liszt, 95 gramm zabliszt, 75 gramm finomliszt
4 evőkanál porcukor / 4 evőkanál eritrit
4 darab tojássárgája
12 dekagramm vaj
1 zacskó sütőpor

A meggy töltelékhez:
50 gramm magozott meggy
1,5 evőkanál eritrit
1 csapott ek. zabliszt

A habhoz:
6 darab tojásfehérje
1 darab citrom (reszelt héja)
20 dekagramm porcukor / 15 dekagramm eritrit

A tészta hozzávalóit összekevered egy nagy tálban. Ha olyan állagú tésztát kapsz, amiről nem tudod eldönteni, hogy keverned vagy gyúrnod kellene, helyben vagy, ugyanis ez az ideális. Ha alaposan összedolgoztad, egy kivajazott, kilisztezett tepsi alján a kezeddel igazgasd el, hogy egyenletes legyen. Egy kicsit olyan, mintha gyurmával játszanál. Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig süsd!

104771820_648211389118570_1070167357826068432_n.jpg

Eközben elkészülhet a meggyes töltelék. A magozott meggyet tedd egy lábasba, majd lassú tűzön kezd el kevergetni, míg a leve elkezd egy kicsit forrni! Add hozzá az eritritet vagy a cukrot és folyamatos kevergetés mellett várd, míg elkezd egy kicsit sűrűsödni! A végén mehet bele a zabliszt, ennek az a funkciója, hogy ne legyen olyan folyós és stabil maradjon a sütiben. De egyébként meggy lekvárral is tökéletesen működik, ha nincs friss meggyetek. :)

A harmadik lépés a hab elkészítése. A tojásfehérjét felvered a robotgéppel, közben hozzáadagolod óvatosan a cukrot vagy az eritritet, majd mehet bele a citromhéj.

104483105_3116256175121236_8653878448894003312_n.jpg

A megsült tésztára rápakolod a meggyet, óvatosan elhelyezed rajta a habot, majd kb. 10 percre mehet a sütőbe, amíg megpirul a hab teteje. Fontos, hogy ne vedd ki azonnal a sütőből, folyamatosan „szoktasd hozzá a kinti levegőhöz”, így nem esik össze a hab.

104697001_567749750575282_1665997673919221543_n.jpg

További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr9015904692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása