Ha valaki tudott madártejet készíteni, akkor az a nagymamám volt. Így nem volt kérdés, hogy ki kell fejlesztenem ennek az IR-barát, minimális számolós CH-t tartalmazó változatát. Remélem tetszeni fog. :) A részletek a kattintás után érhetők el, további IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz!
Hozzávalók:
5 dl tejszín
5 dl víz
5 tojás
1 csomag xilites vaníliás cukor
eritrit ízlés szerint
1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztod.
2. A tejszínt és a vizet egy edénybe öntöd, amíg felmelegszik, felvered a tojásfehérjét kemény habbá.
3. Ha kész, galuskákat szaggatsz belőle és belepakolod őket a forró, tejszínes-vizes alapba. Érdemes kicsiket szaggatni, mert igen szépen megnőnek a hő hatására. Ha az egyik felük kész, fordítsd meg őket, majd szedd ki egyesével egy tálkába!
4. A sárgáját keverd össze a vaníliás xilittel és eritrittel ízlés szerint, jó habosra. Itt óvatosnak kell lenned, ha nem rántottát szeretnél készíteni, szóval figyelj jól! :) Kezdj el adagolni hozzá a forró tejszínes-vizes alapból és kevergesd lassan, hogy szépen lassan felvegye a hőt anélkül, hogy összerántaná az egészet.
5. Ha úgy érzed, már elég meleg, folyamatos kevergetés mellett, óvatosan add hozzá az alaphoz és várd meg, míg besűrűsödik!
6. Innentől kezdve az egyetlen feladatod, hogy megvárd, míg kihűl. Nekem nem sikerült. :D
A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.