Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Az IR napos oldalán

#szeretlekmama Diétás madártej

2020. június 05. - Árgyellán_Marton Edina

Ha valaki tudott madártejet készíteni, akkor az a nagymamám volt. Így nem volt kérdés, hogy ki kell fejlesztenem ennek az IR-barát, minimális számolós CH-t tartalmazó változatát. Remélem tetszeni fog. :) A részletek a kattintás után érhetők el, további IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz!


102698046_538774126790046_2666990088826650624_n.jpg

Hozzávalók:


5 dl tejszín

5 dl víz

5 tojás

1 csomag xilites vaníliás cukor

eritrit ízlés szerint

1. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztod.


2. A tejszínt és a vizet egy edénybe öntöd, amíg felmelegszik, felvered a tojásfehérjét kemény habbá.
3. Ha kész, galuskákat szaggatsz belőle és belepakolod őket a forró, tejszínes-vizes alapba. Érdemes kicsiket szaggatni, mert igen szépen megnőnek a hő hatására. Ha az egyik felük kész, fordítsd meg őket, majd szedd ki egyesével egy tálkába!


4. A sárgáját keverd össze a vaníliás xilittel és eritrittel ízlés szerint, jó habosra. Itt óvatosnak kell lenned, ha nem rántottát szeretnél készíteni, szóval figyelj jól! :) Kezdj el adagolni hozzá a forró tejszínes-vizes alapból és kevergesd lassan, hogy szépen lassan felvegye a hőt anélkül, hogy összerántaná az egészet.


5. Ha úgy érzed, már elég meleg, folyamatos kevergetés mellett, óvatosan add hozzá az alaphoz és várd meg, míg besűrűsödik! 


6. Innentől kezdve az egyetlen feladatod, hogy megvárd, míg kihűl. Nekem nem sikerült. :D

A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr1715742338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása