Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Az IR napos oldalán

Így készül a cukormentes meggybefőtt

2020. július 09. - Árgyellán_Marton Edina

Télen mindig jó, ha elővarázsolhatod a spájzból a nyár ízeit befőtt formájában. Mutatom, hogy készül a cukormentes meggybefőtt. 

befott.JPG

Mutatom a lépéseket!

1. A kimagozott meggyet alaposan fertőtlenített (ha kell, kifőzött) befőttes üvegekbe teszed. 

2. Kiválasztasz egy megpakolt üveget, amit megtöltesz vízzel, majd leöntöd róla egy tálba úgy, hogy a meggyek ne guruljanak ki. Így tudni fogod, mennyi víz megy egy üvegbe. 

3. Megszaporítod a vizet annyira, hogy elég legyen minden befőttes üvegbe és kezdd el hozzá adagolni az édesítőt. (Én eritritet tettem hozzá, de bármi mást is választhatsz!) A lényeg, hogy amikor megkóstolod a vizet, legyen már-már túl édes, akkor lesz az igazi. 

4. Öntsd fel az édes vízzel az üvegeket amennyire csak tudod!

5. A nátrium-beonzoáttal hintsd meg a tetejüket, mintha csak megsóznád a készülő befőtteket. 

6. Jöhet rá a celofán és a tetők. 

7. Tedd az üvegeket egy nagy fazékba, aminek az aljára tegyél újságpapírt! Öntsd fel annyi vízzel, hogy épp ne érje el a befőttek tetejét, majd fedd le újságpapírral!

8. Főzd lassú tűzön kb. egy órán keresztül, de fontos, hogy ne lobogjon a víz!

9. Ha levetted a gázról, akkor alaposan bugyoláld be az edényt, tehetsz rá törölközőt, pokrócot és hagyd így kihűlni!

10. Ha teljesen kihűlt a víz, mehetnek a befőttek a polcra! Onnan tudhatod hogy jól dolgoztál, hogy amikor megmozgatod, szépen "táncolnak" az üvegben a meggyszemek.

További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr8215991124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása