Ahogy a kakaós finomságban elvesznek a fanyar ribizli szemek, az azért felteszi a pontot arra a bizonyos i-re, ha édességről van szó. Mutatom ennek a kakaós finomságnak a klasszikus változata mellett a teljes kiőrlésű, cukormentes verzióját is, így az egész családnak örömet szerezhetsz vele.
Hozzávalók:
20 dkg liszt / 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 6 dkg zabliszt, 4 dkg finomliszt
25 dkg cukor / 20 dkg eritrit
50 gramm kakaópor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej / 1 dl cukormentes mandulatej
150 gramm vaj
Ribizli ízlés szerint.
A hozzávalókat a ribizli kivételével összekevered egy nagy tálban, lisztezett tepsibe borítod, majd beledobálod a ribizlit. 25 perc alatt 180 fokon készre sütöd előmelegített sütőben. Ha kisebb tepsit választottál vastagabb lesz, lehet, hogy több időre lesz szükség.
További diétával, IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.