Nincs finomabb a mama palacsintájánál, sem a klasszikus, sem pedig a diétás verziónál! Nálunk is igaz, hogy nincs oda a család minden tagja a nem finomlisztből készült palacsintákért, így most itt a lehetőség, hogy kétfélét süss. A receptben mindkettőhöz elrejtettem a hozzávalókat. A részletek a kattintás után érhetők el, további IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz!
Hozzávalók:
200 gramm finomliszt / 120 gramm tk liszt, 30 gramm zabliszt, 50 gramm finomliszt
egy kis étolaj
1 tojás
+ annyi tej/szódavíz, hogy megfelelő állagú legyen. (IR-ben a tej számolós és gyors ch, szóval ezt ennek fényében használd! Egyébként szódavízzel és nagyon finom lesz.)
A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.
Az összetevőket összekevered, csomómentessé kavarod, majd sülhetnek is a palacsinták.
Nekem ebből 10 db lett, bár én a vékony tésztásat szeretem.