Ebben a sajtos húsban a 160 grammos diéta szempontjából nincs számolandó CH, ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók:
- Hús (lehetnek csirkemell vagy sertéscomb, esetleg karaj szeletek is)
- Fokhagyma
- Tej / Mandulatej
- Sajt
- Tejföl
- Vaj
A szeletelt húsokat fokhagymás tejbe mandulatejbe áztatod, ebben akár egy egész éjjelre is benne hagyhatod. A sajtot lereszeled, egy jénai tálat kivajazol. A szeleteket beleforgatod a sajtba, majd belepakolod a tálba. Amikor kész egy "sor", egy kis tejfölt teszel rá és jön a következő adag. Amikor nincs több husi, a tetejét alaposan megszórod sajttal.
150 fokra teszed a sütőbe. Akkor van kész, amikor az oldalán látod, hogy elkezdett "bugyogni".
Kuszkusszal, rizzsel is fogyasztható.