Saját sztori, saját élet, saját étel

Az IR napos oldalán

Kiadós reggeli: mindentbele tojáslepény

2020. július 15. - Árgyellán_Marton Edina

Egy reggeli akkor jó,  ha kiadós, gyorsan elkészíthető és könnyen variálható. Ez a tojáslepény pont ilyen, mutatom,miként készül. 

1. Legalább 3 tojást verj fel hozzá és öntsd a forró serpenyőben hevített olajra! Fontos, hogy nem szabad keverni, alacsony lángon kezd el sütni. Ha az alja már egységet alkot, akkor kezd el óvatosan fakanállal emelgetni a széleit és a serpenyőt emelgetve oda folyatni a még nyers tojást a közepéről. 

108767861_1406344799753234_6567906260965274551_n.jpg

2. Ha már majdnem kész, pakold meg bármivel, amivel csak szeretnéd. Mehet bele felvágott, szalámi, kolbász, zöldségek és sajt is. 

109665369_285040019371071_5005284350259226510_n.jpg

 

 

3. Óvatosan hajtsd egyik felét a másikra és még hagyd egy kicsit a lángon!

109446841_4050220468385929_1890346954110567354_n.jpg

4. Jöhet a tányérra! :) A képen két főre készült a tojáslepény 6 tojásból. 

109850238_574994469853903_4347081409999822336_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ironwill.blog.hu/api/trackback/id/tr3716006804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2020.07.16. 11:52:37

Ezt omlettnek hívják és célszerű olaj helyett sercegő vajat használni hozzá. A fűszereket érdemes a felvert tojásba belekeverni.

Árgyellán_Marton Edina 2020.07.16. 12:38:32

Kedves steery!
Nem egészen ugyanis az omlettbe tej és liszt is kerül, ezért is nevezem lepénynek. :) Valóban vajjal is finom, bár annak nem jó ötlet, aki kalóriát számol. A fűszereket pedig tényleg jó ötlet belekeverni. :)

Attilajukkaja 2020.07.17. 08:48:25

@Árgyellán_Marton Edina:
Guszta!
Én is olvastam már olyan omlett receptet, amibe tettek tejet és/vagy lisztet, de az alapreceptben nincs, csak tojás, vaj/olaj, esetleg só. Van, aki a rántottába is tesz. De mindegy hogyan nevezed, mert finom kaja, főleg így megpakolva. Azt viszont nem értem, hogy a vajban mitől lenne több kalória, mint az olajban: mindkettő zsiradék, csak az egyikbe főleg telített, míg a másikban telítetlen zsírsavak vannak. Nem jól tudom?