Ha pont öt perced van összedobálni egy sütit és akad még 25 perced arra, hogy megsüljön, akkor számodra ez az ideális sütemény. Ha diétázol, akkor is. :) Mutatom ennek a meggyes pitének a klasszikus változata mellett a teljes kiőrlésű, cukormentes verzióját is, így az egész családnak örömet szerezhetsz vele.
Hozzávalók:
50 dkg magozott meggy
20 dkg liszt / 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 6 dkg zabliszt, 4 dkg finomliszt
20 dkg cukor / 15 dkg eritrit
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej / 1 dl cukormentes mandulatej
1,5 dl olaj
A meggy kivételével a hozzávalókat összekevered egy nagy tálban, lisztezett tepsibe borítod, majd beledobálod a meggyet. 25 perc alatt 180 fokon készre sütöd előmelegített sütőben. Ha kisebb tepsit választottál vastagabb lesz, lehet, hogy több időre lesz szükség.
További IR-rel kapcsolatos bejegyzéseket pedig az instagram.com/ir_on_will oldalon találsz! A #szeretlekmama receptek történetét ide kattintva olvashatod el.